Sukututkimuksen aloittaminen vaatii aina yhteisen sopimuksen tutkimuksen laajuudesta ja hintakatosta. Tarvittaessa voin aloittaa myös aiemmin tutkittujen lähteiden varmistamisesta ja edetä tämän jälkeen aiempaa pidemmälle. Tutkimusta voidaan tehdä etapeittain tai sopia myös kerralla ”könttähinta”.

Sukututkimuksen pohjalta syntyvät sukutaulut ja kirjallinen raportti, jossa muodostan saatujen asiakirjatietojen perusteella suvun ja henkilöiden vaiheista yhtenäisen kertomuksen. Käytän tutkimuksissani alkuperäisiä asiakirjalähteitä, jotka otan talteen.

DNA-testit voidaan yhdistää asiakirjatutkimukseen ja teen niistä tällöin yhtenäisen raportin. Teen myös analyysejä pelkästään DNA-testien perusteella.

Palvelut:

Esipolvi – ja jälkipolvitutkimukset
  • Voidaan selvittää henkilön esivanhempia aina suorasta isä/äitilinjasta kaikkien esivanhempien tutkimukseen. Kaikkien esivanhempien osalta päästään yleensä 1600–1700-luvun vaihteeseen. Suorien mieslinjojen osalta on mahdollisuus edetä 1500-luvulle.
Henkilöhistoriallinen tutkimus
  • Tutkimusta voidaan tehdä myös keskittymällä halutun henkilön elämänvaiheisiin kaikista saatavilla olevista asiakirjalähteistä.
Suvun varhaisvaiheiden tutkimus
  • Minulla on vahva kokemus ja erikoisosaaminen sukujen alkuvaiheiden selvittämisestä. Jos sukusi alkuvaiheet ovat hämärän peitossa tai sukuseuralla hajanainen kasa irrallisia sukuhaaroja, ottakaa yhteyttä ja viedään tutkimusta eteenpäin.
Koulutus ja luennointi
  • Luennot, kurssit ja esitelmät (myös etänä). Tarjoan ammattitaitoista koulutusta ja luennointia sukututkimukseen ja geneettiseen sukututkimukseen liittyen.

 
Sukukirjojen toimittaminen
  • Sukukirjat ammattitaidolla. Tutkimuksiini perustuvasta ja kirjoittamastani Kolehmaisten sukukirjasta (Kaskisavuista ja korpipirteistä) on lausuttu mm. seuraavaa: Kerrassaan loistava sukukirja. Monipuolinen. Yllättävän uusia uria aukova. Jälkimaku hienostunut ja viipyilevä, aromikas. Uuden ajan sukututkimuksen airut. Sukukirjat eivät saa olla henkilöluetteloita, vaan mukana on oltava elävää kuvausta arjen historiasta ja henkilöiden elämänvaiheista. Sisällytän mukaan kaiken lähteistä löydettävän elävöittävän lisätiedon.
Historiantutkimukset ja historiikit
  • Historiantutkimuksia, historiikkeja, yritys- ja yhdistyshistorioita, paikallis- ja kylähistorioita tai mikä vain kiinnostaa.
Geneettinen sukututkimus
  • Yksittäisten DNA-testien analyysit, suvun/sukuseuran DNA-projektin koordinointi ja analyysit
  • Tuntemattomien isien, isoisien jne. etsintä DNA-testejä hyödyntäen
  • DNA:n avulla päästään asiakirjojen taakse ja ajassa kauemmas sekä varmistetaan tai kumotaan aiempia teorioita.
Konsultointi (myös puhelimitse)