Kiiskisten sukukirjan julkistamistilaisuus Mikkelissä marraskuussa 2021

Kiiskisten sukukirjan Kiiskilänniemeltä vaaroille ja selkosille julkistamistilaisuus pidettiin lauantaina 27.11.2021 Mikkelissä, Pauliina Hukkasen Teatteriravintola Ilossa. Koronasta huolimatta paikalle saapui mukavasti väkeä ja osa seurasi tapahtumaa etäyhteyden välityksellä kotikatsomoista käsin.

Julkistamistilaisuuden juontajana toimi Tero Juhola Turusta, jolla on sukujuuria ja kosketusta Juvalle eli suvun kantapitäjään. Hän toimi kirjan julkaisijan eli kyseisen sukuseuran nimeämänä koordinoijana, ikään kuin kustannustoimittajan roolissa, osallistuen myös kirjan kansien ja muun ulkoasun suunnitteluun. Tilaisuus sai juhlavan avauksen, kun Tero lausui kirjan tekijän eli Ari Kolehmaisen pyynnöstä sukukirjaa varten kirjoittamansa runon Kottjärven kiiski.

Kirjajulkkarin juontaja Tero Juhola

Runo kertoo Kiiskisten suvun tarinan keskiajalta lähtien ja ulottuu suomalaisen kansallistunteen nousuun, itsenäisyyden alkupäiviin asti. Runossa on kansallisromanttisia vivahteita ja se vie lukijan maisemiin ja tunnelmiin. Tämän Kottjärvi kiiski -runon kymmeneen säkeistöön on tiivistetty kauniilla tavalla Kiiskisten suvun vaiheet.

Tero Juhola haastattelee kirjan kirjoittaja Ari Kolehmaista

Kirjan kirjoittaja Ari Kolehmaisen haastattelu oli tilaisuuden päänumerona ja haastattelijana toimi tilaisuuden juontaja. Kaksikon rento ja huumoria sisältävä keskustelu sai yleisön viihtymään sekä esittämään omia kysymyksiään. Tilaisuus oli juhlava ja samaan aikaan rento.

Ari Kolehmainen